Turkiston jadidlari ta’lim islohotining ba’zi masalalari (Actaeducation, 2025)
Ushbu maqolada XIX asr oxiri – XX asr boshlarida Turkiston hududida shakllangan jadidchilik harakatining ta’lim sohasidagi islohotlari tahlil qilingan. Unda jadidlarning “yangi usul” maktablarini tashkil etishdagi tashabbuslari, ta’lim dasturlarini zamonaviy fanlar asosida boyitish borasidagi ishlari va yosh avlodni ma’rifatga chorlovchi g‘oyalari yoritilgan.