Призматик жисмни сиқиб бураш мувозанат тенгламасини қўриш, интеграллаш ва сонли таҳлил (Actaeducation, 2024)
Маскур мақолада эластиклик доирасида (бир ўлчовли назария) призматик жисмни сиқиб (бир томони мустаҳкамланган) бураш масаласи мувозанат тенгламасини қўриш, ҳосил бўлган дифференциал тенгламалар системасини интеграллаш усуллари ва ечимининг сонли натижаларини таҳлили келтирилган. Қаралаётган жисмнинг геометрик ва механик характеристикаларига нисбатан ечимнинг яқинлашиш ҳолати ўрганилган.