(untitled) (Actaeducation, 2024)
Mazkur maqola ta’lim va gender tenglik o‘rtasidagi o‘zaro aloqani tadqiq etishga bag‘ishlangan. Maqolada ayollar va erkaklarning ta’limdagi muvaffaqiyatlariga ta’sir qiluvchi omillar tahlil qilingan hamda ta’lim sohasidagi mavjud to‘siqlarni bartaraf etishga doir istiqbolli chora-tadbirlar taklif etilgan. Muallif mavzu bo‘yicha adabiyotlar sharhini o‘tkazib, turli mamlakatlardagi tadqiqotlarga e’tibor qaratgan. Ma’lumotlar tahlili asosida muallif ta’limda gender tengsizlik bilan bog‘liq asosiy muammolarni aniqlab, ularni hal qilish yo‘llarini ko‘rib chiqqan. Ushbu maqola gender tenglik, ta’lim va ijtimoiy adolat masalalar bilan shug‘ullanuvchi tadqiqotchilarga xizmat qilishi mumkin. Bundan tashqari, maqola ta’lim sohasida ayollar o‘rnini takomillashtirishga oid strategiyalar va dasturlarni ishlab chiqishda foydalanilishi mumkin.